onsdag 8. februar 2012

Skatten på Sjørøverøya

Dette er kanskje ikke en kriminalroman, men det er i alle fall nok av forbrytelser.
Dette er selvfølgelig den ene ultimate sjørøverfortellingen. Jeg leste boken en gang som barn. Mest husker jeg historien fra TV og hørespill i barnetimen. Det er nettopp hørespillserien i Barnetimen jeg husker best. Det var godt laget med flott musikk. Jeg har vel lurt på om ikke historien er så voldsom at den ikke passer for barn. Det er en god gammel klassiker med nok av eventyr og dramatikk. Den er befriende fri for forherligelse og romantisering av sjørøveri. Selv om historien er laget for barn så synes ikke jeg den er barnslig selv om den naturlig nok har et eventyrpreg. Det er en eventyrfortelling.

Hørespillserien sendt på NRK likte jeg så godt at det er fristende å kjøpe den. Selve boken jeg leste husker jeg lite av. Sansynligvis lånte jeg den på biblioteket en gang.

Skatten på Sjørøverøya selges for kr 127 hos Adlibris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar