lørdag 18. februar 2012

Knut Nærum: Døde menn går på ski

Jeg fikk denne til Jul for noen år siden. Den blir omtalt som en parodi på "Døde menn går i land". Selve settingen med et begrenset antall personer i en hytte på fjellet minner mer om "De dødes tjern" Hadde den hatt en annen forfatter og ikke vært omtalt som en parodi ville jeg nok lest den som en vanlig kriminalroman. Jeg fikk ikke en "overdreven parodi følelse" av boken. Det er alltid noe virkelighetsfjernt ved kriminalromaner. Hvor mange vanlige folk ville finne på å etterforske og oppklare et drap?
Med få personer i en hytte på fjellet er det en klassisk setting for en kriminalroman. Det første jeg reagerte på var dialektbruken. Jeg begynte å lure på hva Knut Nærum vet om norske dialekter. Det kom en plausibel forklaring på det også. Selve oppklaring kommer litt på siden av det jeg hadde ventet av en kriminalroman, men en oppklaring som høres tilforlatelig ut.

Døde menn går på ski selges for 144 kr hos Adlibris

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar