tirsdag 4. oktober 2011

Odd Harald Hauge: Løgnerne

Jeg har nettopp lest denne boken. Det første som slo meg var at dette var en oppfølger til "I tyvenes tid" Det var det ingen som har kommentert. Leser en baksiden finner en ikke en noen antydning til at dette er en oppfølger. Jeg forstår ikke helt hvorfor.
Boken er selvfølgelig spennene. Dette er en finansthriller der noe av det mest fasinerende er de ekstremt store beløpene som er involvert. Man har en eller flere ukjente fiender å kjempe mot. Over våkingen og truslene er så absolutt alvorlige. Man vet ikke helt hvem man kan stole på. Samtidig så er det noe med at jeg ikke helt vet om jeg synes synd på en som har syltet ned flere titalls millioner utenlands. Jeg klarer ikke å se at jeg ville valg å leve slik med så mye penger gjemt bort. Ulovlige penger riktignok, men dog. Mye blir avslørt underveis, men den sluttet med mange ubesvarte spørsmål. Kanskje det er gjort for å ha en åpning til en oppfølger.

Jeg vil ikke røpe for mye av handlingen for de som ikke har lest " I tyvenes tid"
Jeg vil nok anbefale at du leser nettopp " I tyvenes tid" først. Begge bøkene har et høyt nivå på dramatik, svimlende pengesummer og høyt forbruk. Finansbransjen blir selvfølgelig beskrevet som kynisk og korrupt. Sånn sett er bøkene politisk korrekte. Men det er vel sånn det må være.

Løgnerne selges for kr 127 hos Adlibris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar